Søgeordsanalyse

En søgeordsanalyse er kunsten at afdække hvilke søgeord og søgeordssætninger potentielle kunder højst sandsynlig vælger at søge på, i googles søgemaskine eller andre søgemaskiner. Søgemaskiner prøver at levere relevante søgeresultater baseret på en søgning. Målet er  at sørge for netop din hjemmeside findes så relevant af søgemaskinerne, indenfor dine søgeord, at google fremviser din hjemmeside i søgeresultaterne. På den måde bliver du vist foran potentielle kunder som søger på et af dine søgeord. Der vil naturligvis blive udarbejdet en søgeordsanalyse i starten af vores samarbejde, dette gælder for alle vores SEO-pakker.

søgeordsanalyse

Hvordan laver man en søgeordsanalyse?

Brainstorm

Om du er alene, sammen med kollegaer, eller forhører dine kunder og klienter, så bør du starte med at brainstorme en liste af dine bedste søgeord. Det ville være de ord som du mener en kunde ville søge på, når kunden leder efter dit produkt, service eller branche du befinder dig i. Det kunne f.eks. være ”Advokat Århus”, eller ”Tømrer Roskilde”. Det kunne også være et blog indlæg som du kunne tænke dig at få bedre placeringer på. Så bør du nøje overveje hvilket publikum dette indlæg tiltaler og prøve at finde frem til nogle søgeord baseret på emnet.

Keyword Planner

Efter du har lavet en mindre liste over potentielle keywords, bør du undersøge om de faktisk ville kunne generere nok trafik. Dette gør du i Google Adwords Keyword Planner. Her vil du kunne finde tendenser, estimeret traffik og alternative forslag til søgeord.

Implementering

Når du er tilfreds med dine søgeord vil næste skridt være at få implanteret de rette søgeord på din hjemmeside. Læs mere om dette skridt under onpage seo.

 

Hvordan ved man om det virker?

Øget synlighed i søgemaskiner sker sjældent på få dage. SEO er et kontinuerligt arbejde, som skal passes og plejes.  Du kan sætte google analytics op på din hjemmeside og på denne måde holde øje med antallet af trafik din hjemmeside generer. At holde øje med ens placeringer er selvfølgelig også en god idé. Alt dette sørger vi selvfølgelig for når du indgår i et partnerskab med SEO Solutions.

Få et godt tilbud på en søgeordsanalyse idag